Menu
Your Cart

Oorgaatjes zetten

Alleen het beste voor uw oren!

Wilt u oorgaatjes laten zetten? Bij ons bent u aan het goede adres, wij gaan voor kwaliteit, omdat u deze gaatjes voor de rest van uw leven zult hebben. Wij zetten de oorbellen met een merktoestel van studex, de nieuwste techniek, steriele omstandigheden en schitterende oorbellen.

Heeft u al gaatjes bekijk dan onze mooie betaalbare oorbellen collectie.

Veel gestelde vragen

Hieronder ziet u de antwoorden op veel gestelde vragen zoals bvb.: Doet gaatjes zetten pijn? Hoe verzorg ik mijn nieuwe oorgaatjes het beste? Hoe lang moet ik de oorbellen in mijn oor laten? Vanaf welke leeftijd kan men bij kinderen oorgaatjes zetten? En nog veel meer informatie. Is uw vraag nog niet beantwoord? Contacteer ons dan via ons Contactformulier.

Doet helemaal geen pijn.

Veel moeders vragen ons, vanaf welke leeftijd kinderen gaatjes kunnen laten zetten. Sommige hebben hun twijfels dat gaatjes zetten pijn zou doen. Het is inderdaad zo dat gaatjes zetten met ons studex systeem geen pijn doet. Weliswaar is de pijngrens bij verschillende mensen / kinderen natuurlijk verschillend, met dit systeem zetten wij oorbellen nauwelijks voelbaar. Bovendien is het apparaatje om gaatjes te maken vrijwel geruisloos, zodat de kinderen niet schrikken, het zetten van gaatjes is een kwestie van seconden.

Het is vaak het onbekende, dat sommige ouders en kinderen angst baart. U kunt uw kinderen geruststellen, door woorden zoals "steken, schieten" of "pistool" te vermijden, woorden als gaatjes maken of zetten komen beter over. Kinderen verheugen zich enorm op de oorbellen die ze zelf (mee) mogen uitzoeken. Geweldig zijn oorbellen die via een cadeau-bon worden uitgezocht, maar ook als verrassing. Voor de allerkleinste hebben we een speciaal Baby oorbelletjes voor de kleine baby-oortjes.

Voorzorgsmaatregelen om jezelf en anderen te beschermen tijdens het gaatjes zetten.

Handen Wassen

Was uw handen voor u ons bezoekt.

Mondmasker

Tijdens het zetten van een oorgaatjes dragen wij een mondmasker.

Handschoenen

Tijdens het zetten van een oorgaatjes dragen of controle hiervan dragen wij handschoenen.

Desinfecteren

De werkplek en stoel worden meerdere malen per dag schoongemaakt met hygiënische doekjes en ontsmettingsmiddel.

1 op 1

Enkel de persoon die de gaatjes laat zetten mag aanwezig zijn tijdens het gaatjes zetten. Vrienden of familie worden niet toegelaten. Enkel bij minderjarigen mag de ouder of voogd aanwezig zijn. 

Richtlijnen opvolgen

Het is belangrijk om de richtlijnen te volgen tijdens het gaatjes zetten en de verzorgingsproducten goed te gebruiken.

Hoe lang moet ik de eerst oorbellen in mijn oor laten?

Laat de eerste oorbellen minstens 6 weken in uw oor, zonder ze eruit te halen. In het kraakbeen laat u de oorbellen minsten 12 weken onafgebroken in uw oor. Na 6 weken (bij de oorlel) oftewel 12 weken (in het kraakbeen) kunt u de oorbellen verwijderen en meteen door een oorbel van uw keuze vervangen. In onze winkel hebben we een ruim assortiment zilveren en gouden hoogwaardige oorstekers, die u perfect als vervolg oorbel kunt dragen. Wanneer u deze richtlijnen in acht neemt en uw nieuwe oorgaatjes goed verzorgt, zult u het meeste plezier van uw oorbellen hebben. Bij problemen of bezorgdheden mag u altijd langskomen.

Hoe moet u nieuwe oorgaatjes verzorgen?

Een goede en regelmatige verzorging na het zetten van de oorgaatjes is heel belangrijk voor mooie en gezonde oren. U zult bijzonder veel plezier van uw nieuwe oorgaatjes hebben, als u deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Statistieken tonen aan dat de meeste infecties of problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan. Deze verzorgingstips helpen u het genezingsproces te ondersteunen en om infecties te vermijden.

  1. Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
  2. Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met onze druppeltjes.
  3. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
  4. Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.
  5. Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
  6. Duw de pousette niet te dichtbij uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.
  7. Laat de eerste oorbellen ten minste weken 6 in de oorlel zonder ze te verwijderen.
  8. Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met de druppetjes
  9. Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Bij twijfel mag u altijd langskomen.

Vanaf welke leeftijd kan men bij kinderen oorgaatjes zetten?

Graag geven wij u hier enkele feiten en aanbevelingen: De vraag naar het “beste” of “juiste” tijdstip om oorgaatjes te zetten, kan men niet in het algemeen beantwoorden. Overal ter wereld bestaan hier verschillende meningen over. In elke cultuur vindt u dus verschillende antwoorden. In enkele culturen, zoals bijv. in Mexico of de Middellandse Zee, is het traditie, bij kleine meisjes reeds als baby oorgaatjes te zetten. In andere culturen zijn er mensen, die het zetten van oorgaatjes bij kinderen in het algemeen fout vinden. In de Benelux zien wij een trend dat de leeftijdsgrens steeds verder daalt, vooral wanneer de ouders van het kind en zeker de moeder, zelf oorbellen draagt. Alles bijeen neemt de trend echter duidelijk toe.

Wanneer u en uw kind besloten hebben om oorgaatjes te laten zetten. Zien wij u graag in onze winkel wij bieden u de beste kwaliteit. Met deze nieuwe, gepatenteerde technologie van studex voelen kinderen nauwelijks dat de gaatjes gezet worden. Daarbij komt dat met dit systeem het zetten van gaatjes zo goed als geruisloos gaat, waardoor uw kinderen niet schrikken. De oorbellen voor het gaatjes zetten zijn steriel, en u en uw kind kunnen in alle rust werkelijk schattige designs in hoogwaardige materialen uitzoeken. Voor de allerkleinsten zijn er speciale baby oorbelletjes.

Groeien oorgaatjes weer dicht?

Pas gezette oorgaatjes en nog niet genezen oorgaatjes zullen dichtgroeien, wanneer men de oorbellen eruit haalt. Daarom moet men de eerste oorbellen minstens 6 weken in de oorlel of 12 weken in het kraakbeen ononderbroken laten zitten. Eenmaal volledig genezen oorgaatjes groeien daarentegen niet meer toe. In het gaatje ontstaat binnenin rondom een nieuwe huid, die daarmee de ontstane, door het gaatje te zetten “wond” afsluit. Soms ontstaat de indruk van het dichtgroeien, omdat zich binnenin een talkdruppel vormt, wanneer men een tijdlang geen oorbellen meer draagt.

We hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord omtrent oorbellen zetten, en verwelkomen u graag in onze winkel. Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor sieraden en horloge reparaties.

Onze webwinkel maakt gebruik van Cookies